Sigrid Hof en Robijn Tilanus zijn beiden warme persoonlijkheden met een liefdevolle uitstraling. Ze hebben de gave om mensen met hun muziek te raken. Naast hun vermogen om zich in mensen in te leven en een veilige sfeer te creëren beschikken deze dames over een flinke dosis humor, dynamiek en swing.

foto's Govert de Roos 003

Sigrid Hof is zangeres, stemkunstenares en zangcoach. Ze heeft een veelzijdige stem. Haar brede repertoire reikt van klassiek, musical, jazz, easy listening tot soul, pop en eigen nummers.

Sigrid Hof volgde jarenlang klassiek zangles, deed de Opleiding tot Stembevrijder en volgde lessen aan de Kleinkunstacademie. Daarnaast behaalde zij het diploma massagetherapeute.
Zij werkte jarenlang samen met artiesten als Marco Borsato, Andre Hazes, Rene Froger, Lee Towers en Anita Meyer.
Sigrid Hof kreeg nationale bekendheid met haar Leger des Heils-act: een spraakmakende act waarin een bescheiden heilsoldate verandert in een glamour-vamp. Voor deze act ontving zij de Populariteitsprijs.
Ze treedt regelmatig op met de Koninklijke Marinierskapel, en heeft samengewerkt met het Metropole Orkest en vele andere orkesten.
Ze creëerde vele theatershows met eigen werk, en trad internationaal op van Duitsland tot Cambodja. Ook zingt ze graag op uitvaarten.
Vanuit haar eigen bedrijf Sigrid Hart Creaties verzorgt zij cursussen, workshops en privélessen in zang, podiumpresentatie en stembevrijding.
Meer informatie: www.sigridhartcreaties.nl.

Robijn Tilanus is pianiste, improvisatiecoach, auteur en componist. Op zevenjarige leeftijd begon ze met pianospelen. Ze volgde lessen bij o.a. Jet Röling, Frank Mol, Willem Brons, Jan Wijn en Ramón Valle. Naast het Staatsexamen Klassiek Piano behaalde ze ook het doctoraalexamen Biologie.
Robijn Tilanus verwierf internationale bekendheid met haar boek over harmonieleer ‘KWINTessens: een praktische benadering van de harmonieleer, via improviseren aan de piano, luisteren, spelen, zingen, componeren’. Het boek is inmiddels in de vijfde druk, er verscheen een Duitse vertaling, en een Engelse vertaling wordt verwacht najaar 2016.
Daarnaast schreef zij een boek over improviseren ‘VRIJ SPEL: de zeven facetten van improviseren, een gids voor iedereen die vrij wil leren musiceren’.
Ook van haar hand is de compositiebundel ‘Again and again’, met korte, eenvoudige composities voor piano solo, met een uitnodiging tot improvisatie.
Robijn Tilanus treedt regelmatig op als improvisatiepianist, in binnen- en buitenland. Ze heeft haar eigen stijl van pianospelen, waarin invloeden te herkennen zijn van klassieke muziek, salsa, new age, pop, jazz, tango en reggae. Naast de piano speelt zij altviool, viool, altblokfluit, djembé, cajon, conga, bongo’s en marimba.
Vanuit haar eigen bedrijf ‘Improvisatie Academie’ verzorgt zij trainingen, workshops en privélessen in improvisatie, harmonieleer, compositie, piano en percussie. Met haar boeken en trainingen heeft zij inmiddels vele duizenden mensen geïnspireerd om te gaan improviseren.
Meer informatie: www.robijntilanus.nl.